Binnenkijken bij

Nienke en Robin

Moderne, hoge keuken in warme kleurstelling

Bij het betrekken van hun nieuwe huis hebben Nienke en Robin de toegang naar de keuken volledig geopend, waardoor het een prachtige leefkeuken werd. Kitchenstudio adviseerde hen bij het ontwerpen van de keuken in deze grote, lichte en hoge ruimte, waarbij enkele uitdagingen moesten worden aangepakt.

De hoogte van het 3,70 meter hoge plafond vroeg om een robuuste aanpak, en de vraag was of een kookeiland mogelijk was met een dragende pilaar in de ruimte. Remy Blom van Kitchenstudio stelde voor het eiland rondom de pilaar te bouwen, wat perfect uitpakte en veel ruimte creëerde.

De keuken heeft een strak en modern design met een tijdloze, warme kleurstelling. Taupe-grijze kasten en laden gaan samen met een wit keramisch keukenblad, en de RAL-kleur 7006 (grijs-beige) is gebruikt in de nis van de hoge wand, die ook elders in het interieur voorkomt.

Veel bergruimte
Wat betreft de keukenapparatuur hebben ze gekozen voor een Gaggenau inductiekookplaat met draaiknoppen, wat prettig werkt en er mooi uitziet. De wijnklimaatkast, oven, combimagnetron, vaatwasser, koelkast en kraan zijn respectievelijk van Siemens, Liebherr en Quooker. Er is voldoende kastruimte, waarbij de acht hoogste kasten vooral esthetisch zijn en nog niet echt gebruikt worden. Er is ook bergruimte aan beide kanten van het kookeiland.

In de sfeervol verlichte nis in de kastenwand zijn fraai ‘verspringende’ planken te vinden, waarvan de onderste van keramiek is en stabiel rust in de houten zijwanden, dankzij slimme uitsparingen in het hout.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?